Rondreis USA 2011

Click here to edit subtitle

Blog

view:  full / summary

Dag 23

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 6:05 AM Comments comments (0)

Seaworld!! 

Datum: Donderdag 23 juni 

Reisdag 23 

Hotel Loews Coronado Bay Resort

 

Bijzonderheden Seaworld 

Na de lange rit van gister gaan we vandaag meteen ook weer een drukke dag tegemoet. We gaan naar Seaworld! Tickets al in NL online gekocht met korting en zelf geprint, werkt perfect. 

We waren er (wederom) iets later dan gepland. We wilden nl snel een ontbijtje scoren bij Starbucks maar dit duurde en duurde en duurde…….was dat mokkel bij de kassa vergeten de naam op te vragen en nadat we eindelijk 1 Caramal Macchiato Vende hadden gekregen konden we alsnog 15 min wachten op onze Grande. Uiteindelijk heeft dat geintje ons 45 min gekost! We kregen wel een bon mee voor een gratis drankje, maar ja, daar krijg je je tijd niet meer terug. Ach, het is nog steeds vakantie en dus zijn we dat ook weer snel vergeten.

 We rijden over Mika zijn nieuwe favoriete brug richting Seaworld. We zijn er tegen half 11 en we zien bij aankomst in het park dat Shamu om 11.00 uur optreedt dus als een speer als eerste daar heen. De kinderen zijn nu nog fit en dan hebben we dat maar gehad. 

Nou ik zal je zeggen, we zaten perfect (helaas voor mij als enige binnen de Splash Zone) Mika en Coco hebben met open mond zitten kijken, geen kind aan gehad, ze vonden het fantastisch!!! Zelfs kleine Coco laat zien dat ze toch best een goed concentratievermogen heeft (en niet als haar moeder af en toe als een kip zonder kop tekeer gaat hahahaha)

   

 Echt fantastisch! Jammer is natuurlijk wel dat ze, sinds de orka een hapje heeft genomen van een trainsters, niet meer met de orka’s zwemmen. Dat maakt het wel even wat anders, maar wel begrijpelijk. 

En inderdaad………..ik zat op de hoek, naast de windjacks en vesten. En wie was er niet snel genoeg om iets over zich heen te doen?? Juist ik! Zeiknat was ik. Mijn camera kreeg ik een plens water over zich heen, maar blijkbaar kon hij daar wel tegen. Gelukkig maar, anders zou dit cameratechnisch echt een dramavakantie worden. 

We zijn daarna meteen doorgestoken naar de Dolfijnenshow. We vonden deze begin 2009 echt super leuk, maar nu was het meer om de show die de trainers gaven dan dat er daadwerkelijk iets met dolfijnen werd gedaan. Ze vlogen over het water hangende aan touwen, duiken, springen etc en dat allemaal zonder dat we voor zeker 10 min geen dolfijn hadden gezien. Toch knap in Seaworld. Als ik ‘springen mensen in het water’ had willen zien was ik wel naar Le Reve gegaan in Las Vegas (waar we overigens 2x zijn geweest en wat een totaal onbegrijpelijke show is, maar super mooi!)

 

 

De kinderen vonden het super en dat is het belangrijkste.

 

.....................en de rest maak ik morgen af!

Dag 22

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 6:05 AM Comments comments (0)

Van Vegas naar San Diego

 

Datum: Woensdag 22 juni 2011

Reisdag 22

Hotel Wynn Las Vegas

Bijzonderheden Laatste dag Vegas!


Met pijn in ons hart nemen we vandaag alweer afscheid van Vegas. We zijn er 4 volle dagen geweest (5 nachten) en vonden het weer heerlijk. Voor de kinderen is het zwembad bij Encore stukken beter dan bij Wynn. Bij Wynn was alles te diep voor ze om lekker te spelen. Encore heeft best grote stukken waar ze beiden in kunnen lopen en heerlijk in kunnen spelen.

We hebben de hele pleuresbende weer in koffers gepropt, de auto al enigszins wat opgeruimd. We duiken eerst nog even lekker het zwembad in. Uitchecken hoeft pas om 12.00 ur en we hopen dat de kinderen na een goede zwempartij in de auto in slaap zullen vallen. We ontbijten lekker aan het zwembad en genieten nog even van de laatste uurtjes dikke hitte. We liggen nu nog lekker in de schaduw maar weten dat het over een paar uur flink heet zal worden.

Na uitgecheckt te zijn, schuiven we alles in de auto en hebben nog 3 klusjes te klaren. Roon bedacht zich vanmorgen nl dat hij zijn pakken (die vermaakt moesten worden) nog opgehaald moesten worden. Zouden we bijna weg zijn gegaan zonder 2 nieuwe mooie pakken!Daarna nog even ‘snel’ Ugg sloffen halen voor oma in de premium outlet en een extra koffer. Oma wil al langere tijd een extra koffer en we hadden een mooie gezien bij Tommy Hilfiger.

Al met al nam dat alles toch wat meer tijd in beslag dan dat we dachten. Mede door het tijdstip (slaaptijd) de hitte (rond de 40 graden) liepen de gemoederen even hoog op. We hadden nl ook nog een flinke tippel voor de boeg naar San Diego. Maar geen zorgen, oma heeft haar koffer (waar ik erg jaloers op ben) en de sloffen. Geen koude voeten meer voor oma.

Even afkoelen in de auto met wat te eten en te drinken en de sfeer zat er weer goed in. Gelukkig maar. Onderweg (half uurtje buiten Vegas) bereiken we een temperatuur van 116 Farhenheit. Dat is 46,67 graden Celsius!!! OMG wat een hitte zeg! Steek je been buiten boord en je hoeft niet meer te scheren of waxen, hop, alle haren er zo afgeschroeid.

De kids doen het super en we kunnen redelijk lekker doorrijden. We bereiken iets voor 19.00 uur de mooie ‘blauwe’ (erg hoge!) brug welke ons naar Coronado brengt. Daar doen we boodschappen bij Vons. Roon gaat even helemaal los want er is 30% korting op de wijn, en je weet………..we zijn gek op 1. korting en 2. WIJN! Nog even wat luiers in geslagen voor ons kleine strontmoppie en tegen half 8 rijden we het terrein van Loews Coronado Bay Resort op. Het ziet er goed uit! De wijk die er direct aan ligt is prachtig. Huizen aan het water en uiteraard allemaal een flinke boot voor de deur. Gaaf!

We checken in en ook al zegt de dame bij de receptie dat ze geen connecting rooms heeft, als we boven komen zijn we toch erg tevreden. Aan een klein gangetje zitten onze beide kamers. En het gangetje kan afgesloten worden met een deur. Dus hoppa, deur dicht en onze beide kamerdeuren open. Kunnen de kinderen toch fijn op en neer lopen tussen oma haar kamer en die van ons. Helemaal super!Je moet wel even opletten als je bij oma naar de wc gaat, want als iemand de gangdeur open doet zit je mooi in het open zicht ;-) (proefondervindelijk ondervonden hahahaha)

We laten snel wat eten aanrukken op de kamer en gooien daarna snel de kids in bed. Morgen weer een nieuwe dag!

Wij kletsen nog even verder op de kamer van oma en genieten van 1 van de lekkere wijntjes van Vons. Het is eigenlijk alweer wat te laat maar gezelligheid kent geen tijd zeg ik maar.

Truste en tot morgen!

Liefs


Dag 21

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 6:05 AM Comments comments (0)

Valley of Fire en weer CELINE!

Datum: Dinsdag 21 juni 

Reisdag 21 

Hotel Wynn Las Vegas 

Bijzonderheden Valley of Fire, Spago en 2e keer CELINE!

 

Laatste volle dag in Vegas en ik wil nog steeds heel graag Valley of Fire zien. We besluiten met ze allen te gaan. Eerst wilde mama en ik alleen gaan, maar dat vond ik zelf niet zo prettig, dus gezellig met ze allen. 


Mika wil altijd na het douchen even ‘ blote man spelen’. Als eerste komt hij met een handdoek over zijn kop de kamer binnen rennen en doet een spook na. Ik zeg dat hij dan het ‘spook van de opera is’. Dat neemt hij even maar geeft er al snel een andere draai aan en roept ‘ik ben de blote man van de opera!!’. geweldig! Dus dan weten jullie het vast, er zit een nieuwe versie van de Phantom of the Opera aan te komen. 


Vroeg op pad en ergens even een ontbijt scoren was het idee. Nou, vroeg op, dat ging redelijk, maar ergens ontbijten was wat lastiger. We kwamen uit bij de IHOP. Nou ik zal je zeggen………….slechtste ontbijt ooit! Wat een droge hap en gewoon echt slecht eten. We wisten niet hoe snel we weer weg moesten komen. Maar goed, er zat wat in onze maag en daar ging het om. 


De heenweg naar Valley of Fire ging fantastisch snel. We bereikten het park al heel snel, super fijn. We vonden het meteen een mooi park! Er zat niemand bij het poortje dus zelf even 10 dollar betaald en in een envelopje gedaan. Onderweg natuurlijk vaak gestopt om foto’s te maken oa bij Beehives. 

Bij het Visitor Center de kids even losgelaten en het educatieve gedeelte met ze gelopen, hartstikke leuk. Oma heeft met Mika de mooie cactussen die buiten stonden op de foto gezet, maar eigenlijk vond hij het maar niks. Hij zag die prikkels en dacht ‘ dat is mooi niet voor mij bedoeld’. ;-) Snel weer naar binnen. 


Ze hebben weliswaar niet de echte paspoortstempels voor de kinderen, maar ze had wel een mooie stempel van het park en deze heb ik in de paspoorten gestempeld. Datum er later even ingeschreven en klaar! Helemaal leuk. 


Daarna wilden we heel enthousiast Mouse’s Tank lopen. Rondje van halve mijl had ik gelezen. Toen we daar aankwamen zag ik een bord met gehandicapten OK dus ik dacht, hup, moppie in de buggy en lopen maar. 1 flesje water mee, op de birkies en crocs……..moest kunnen. Nou dat hebben we geweten. Gewoon slecht gekeken en voorbereid. Het verharde pad hield al snel op en moesten we Coco uit de buggy tillen en op de arm meenemen. Maar het zag er zo mooi uit dat we toch maar gingen lopen. Je snapt……….we hebben het einde niet gehaald. Het zand was bloedheet, tussen de rode rotsen weinig wind en zwaar zand. Nee, dat was niet wat. We zijn uiteindelijk maar teruggelopen. Mika was het zand in zijn crocs wel zat. 


Allemaal met roden hoofden weer aangekomen bij de auto. Daar lagen heel lief alle bergschoenen en flesjes water op ons te wachten. Dom stel zijn we ook, maar goed, we hebben weer iets prachtigs moois gezien. 


Her en der nog wat foto’s gemaakt, maar niet meer uitgestapt met de kids, het was gewoon te warm. Het loopt tegen de 40 graden aan en dat is gewoon echt te warm. Tja, je zit gewoon echt midden in een woestijn, dat vergeet je nog wel eens als je in Vegas aan het zwembad ligt of aan het shoppen bent. 


De weg terug nemen we de Scenic Byway via Lake Mead RA. We vinden de weg toch wat lang duren ondanks dat je prachtige dingen onderweg ziet. Zal er ook mee te maken hebben dat de kids moe zijn en het super warm is. 


Op een gegeven moment rij je het laatste stukje door de bergen heen en je komt een heuveltje over en FLOEP, daar ligt ineens Las Vegas voor je neus. Uit het niets lijkt het wel bijna. Zo gaaf om te zien! 

We stoppen even bij de Subway voor een broodje en je blijft zowat met je schoenen aan het asfalt plakken, zo warm is het. 


Snel naar het hotel en even zwemmen! Heerlijk! 


We konden niet te lang blijven want vanavond gaan de meiden op pad! Na lekker douchen en optutten nemen we de taxi naar Caesars Palace. Ik zeg nog zo tegen die man dat ik uit wil stappen bij Colloseum, maar nee hoor, zet die flapdrol ons eruit aan het begin van de Forums Shops. Moesten we alsnog dat hele eind lopen naar Spago, het restaurant waar we zouden gaan eten. 


En ik zal je zeggen………die hakken waar ik op liep, draag ik niet zo heel snel en met die gladden stenen daar lag ik al zowat 3x op mijn plaat. Ik hou er wel van om er een lekker tempo op na te houden, dus dat had ik al aangepast, maar zelfs de langzame versie was niet langzaam genoeg. 


Fijn tafeltje bij Spago, met een leuke man in de bediening. We hadden samen de Crusty Calamaries voor af, heerlijk!!! En mama had een zelfgemaakte Fettucini en ik had gekozen voor Duck Breast. Allebei echt super lekker! De bijpassende wijnen was helemaal genieten. 


Uiteraard nam ik nog een toetje want we hadden nog even de tijd. (nog zo’n 1,5 uur voordat het concert zou beginnen) Ik koos voor de kaas en wat was dat lekker zeg! Ze kunnen best kaas maken hier in California! Super! Mama aan de cappuccino en het feest was compleet. 


Nog heel even een stukje gelopen door de Forum Shops en daarna lekker plaats genomen op onze prachtige stoelen in het Colloseum. Mama dacht dat we moesten staan, hossen en polonaise moesten lopen, maar nee hoor……..hier gaat dat even iets anders. 


Mama zat aan de buitenkant van het rij, met super zicht op het podium. Ik denk een rij of 10 a 12 vanaf het podium. En ik wist natuurlijk dat Celine door DAT gangpad ging lopen, gaaf!!! Uiteraard zat ik naast mama en zou ik op ongeveer 1,5 meter van Celine af zitten! Zo stoer! 


We maakten kennis met 2 mannen die speciaal voor Celine naar Vegas waren gekomen en we hebben super gezellig zitten kletsen, de wachttijd vloog voorbij. 


En tja, dan zit je weer bij het concert wat je 2 dagen al eerder hebt gezien en je het weer ervaart als de eerste keer! Zo geweldig! En vooral het moment dat ze gewoon naast je stoel loopt……….tja, ik denk dat je toch enigszins fan moet zijn omdat te kunnen begrijpen. We spraken ook genoeg mensen die zeiden geen fan te zijn maar toch graag naar het concert willen omdat ze gewoon een stem heeft waar je U tegen zegt. Ik weet dat neefje Emiel het liefste zou gaan skydiven voordat hij naar een concert van Celine gaat, maar je kunt eigenlijk niet anders zeggen dan dat ze een stem heeft waar niemand tegen op kan. Het bereik wat ze heeft, loepzuiver en zo perfect. Je hoeft er niet van te houden om te kunnen zien dat ze een wereldartiest is. Welke artiest staat 4 tot 5 avonden, 3 jaar lang (2e sessie van 3 jaar) voor uitverkochte zalen? 


In ieder geval, wij hebben super genoten en hebben snel daarna een taxi genomen naar Wynn om onze ervaringen te delen met Roon. 


Die was op ‘op stap’ geweest met de kinderen. Die hebben door Encore gewandeld en wat souvenirs ingekocht, vonden ze geweldig. Na het eten lekker gaan slapen en had papa even de tijd om te internetten, werken en te chillen met een wijntje. Oh ja……..informatie verzamelen voor onze rondreis voor volgend jaar ;-) 


Het was een mooie dag! Wederom! 

Liefs

 

 

Dag 20

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 6:00 AM Comments comments (0)

Meer shoppuh en chillen

Datum: Maandag 20 juni

Reisdag 20

Hotel Wynn Las Vegas

Bijzonderheden Nog meer shoppen en zwemmen


Jeetje, het wordt wel een beetje saai, maar we zijn de dag weer begonnen met zwemmen. Dat is toch het lekkerste aan het begin van de dag met de kids.Dus hup naar de pool.


Tussen de middag is Roon bij de kids gebleven en hebben ze lekker liggen tukken. Oma en ik zijn met de taxi naar Premium Outlets North geweest. Oma heeft goede inkopen gedaan en is goed geslaagd voor leuke kleding, helemaal fijn!


Ik had nog wat dingen voor de kinderen meegenomen van Nautisch (zwemkleding met factor 50) en de Crocs van Coco omgeruild, die waren nl veel te groot.


En verder hebben we vandaag niet veel spannends beleefd. Na het shoppen weer gezwommen, met ze allen op de kamer gegeten omdat de kinderen moe waren, wij hebben daarna lekker geborreld terwijl de kinderen al lagen te tukken. Helemaal fijn!

Liefs


 

Dag 19

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 6:00 AM Comments comments (0)

Shoppuh en Vegas

Datum: Zondag 19 juni 

Reisdag 19 

Hotel Wynn Las Vegas 

Bijzonderheden Shoppen, zwemmen en CELINE!

 

Vandaag weer een dag in Vegas. De zon komt ons tegemoet maar het waait ook behoorlijk hard. In het begin is het zelfs fris bij het zwembad, maar ja…..dat moet je ook maar niet te hard zeggen want voordat je het weet fik je weer uit je stoeltje het zwembad in.

   

 Het water is echt super lekker van temperatuur, de kinderen kunnen zonder problemen uren in het water doorbrengen zonder dat ze blauw zien van de kou.

    

 

Tussen de middag gaan de kids weer tukken en gaan pa en ma naar de Premium Outlets. Even flink inkopen doen voor de rest van het jaar. Dat lukt ons goed. We hadden beter een rolkoffer kunnen meenemen om alles te sjouwen want mijn vingers lopen paars aan van het vasthouden van de tassen. Maar ach, weer een luxeprobleem he!

 

Tegen half 5 zijn we terug en gaan de mannen nog even zwemmen. De meiden chillen op de kamer en ik maak me klaar voor een avondje uit. Vanavond begint rond 19.30 uur het concert van Celine Dion in Colloseum, helemaal gaaf!

 

Daarna gaan we lekker eten bij Guy Savoy, 3 sterren Michelin restaurant.

 

En ja……..ik kan een heel relaas houden over het concert van Celine. Ik jaag er dan een paar op de kast en enthousiastmeer een aantal mensen, het blijft persoonlijk, maar ik vond het fantastisch. Wat hebben we genoten zeg! Wat kan dat mens zingen, geen hoge noot slaat ze over en de covers die ze doet van Janis Ian of Michael Jackson klinken fantastisch.

 

Het is Vaderdag dus ze besteeed ook wat extra tijd aan de vaders in de zaal, erg leuk. Uiteraard is het optreden een soort van standaard als je dat 4 a 5 avonden in de week doet, maar we vonden het fantastisch. Heel anders dan in 2007 want toen was het meer show met veel dansers etc. Nu was het 1 groot orkest van ongeveer 31 man sterk . De orkestleden zongen stukken mee, speelden fantastische solo’s en of deden een duet met Celine. Echt gaaf!!

 

Wat ontzettend gaaf!!

 

Daarna zijn we door Caesars heen gelopen naar Guy Savoy. Het is een hele aparte sfeer en niet echt een doorsnee locatie. Hele hoge muren en open ruimte. De bediening was top! Een Fransman die engels spreekt, nou Allo Allo leek er niks op. Ik kon die man zowat niet verstaan. Ron had me al gewaarschuwd om vooral niet te gaan lachen, nou dat heb ik goed kunnen volhouden, maar echt, dit was zo op en top fransman die engels spreekt. Kon geen tekenfilm tegenop. Geweldig.

 

Er was ook een andere dame die compleet onverstaanbaar was, maar dat lag meer in het feit dat ze veel te zacht praatte. Ik snap dat niet iedereen alles hoeft te horen, maar ten eerste stonden de tafels ver genoeg van elkaar af eb ten tweede hebben we zo vaak moeten vragen wat ze zei dat we daar op een gegeven moment maar mee zijn gestopt en braaf hebben geknikt, beaamd etc.

 

Het eten was top! Kan niet anders zeggen. Mooie wijnen erbij en zelfs bijpassend brood. Heerlijk! Overigens moesten we eerst 3x vragen wat hij zei, hij noemde het breadpairing. Wij kenden dat niet. Winepairing wel, maar van brood was het ons onbekend. Duurde even voordat hij het ons had uitgelegd ;-) Weer wat geleerd.

 

De prijs loog er dan ook niet om, maar ach, dit soort dingen doe je niet al te vaak in je leven en dan moet je maar gewoon genieten. En dat hebben we gedaan. Het was fantastisch!!

 

Laat in bed, maar super avond gehad!!

 

Liefs


Dag 18

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 6:00 AM Comments comments (0)

Geen verslag. Ga gerust verder bij dag 19

Dag 17

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 6:00 AM Comments comments (0)

Kort verslag

Datum: Vrijdag 17 juni 

Reisdag 17 

Hotel Hyatt Regency Newport Beach naar Wynn in Las Vegas 

Bijzonderheden Op weg naar Las Vegas

 

Wederom lekker ontbeten bij Starbucks, het weer is nog steeds niet denderend we zijn blij dat we richting LV kunnen vertrekken, naar de warmte en de zon.

 

We rijden nog even langs de Walmart om gekke inkopen te doen. Goedkope vitamines, crèmes voor weet ik wat voor een pijn, jeuk of uitslag op de meest rare plaatsen. Moet je in NL voor naar de dokter, maar hier koop je het gewoon in de supermarkt, ideaal.

 

De rit gaat prima, kids zijn het op het einde echt wel wat maar dat is logisch. De warmte neemt toe, heerlijk.

 

We checken redelijk laat in de middag in, en zijn blij als we op de hotelkamer zijn. Weinig bijzonderheden dus van deze dag.

 

Tot morgen maar weer!

 

Overigens stonden erop Tripadvisor een aantal negatieve stukken over het hotel in Newport Beach. Wij vonden het echt een prima hotel. Goede service, vriendelijke mensen en een fijn hotel. Goed te doen dus! 

 

Liefs 


Dag 16

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 6:00 AM Comments comments (0)

Disneyland

Datum: Donderdag 16 juni 

Reisdag 16 

Hotel Hyatt Regency Newport Beach 

Bijzonderheden Disneyland 

Vandaag wilden we een beetje op tijd op pad want we gaan naar Disney. Maar zoals met kinderen vaak is, neemt alles toch meer tijd in beslag dan gepland.

 

We ontbijten bij Starbucks en gaan daarna snel op pad. Anaheim hebben we zo gevonden, maar een parkeerplaats is wat anders. Ze sturen je naar parkeerplaats A en daar staat een bord dat je naar parkeerplaats B moet rijden wat uiteraard aan de andere kant van Disneyland ligt. Geen grap, het neemt veel tijd in beslag en we zijn dan ook pas om 10.45 uur in het park. Uiteraard regelen ze alles goed. Van het parkeren van onze mega h**heensloeg (we mogen 2 plekken innemen omdat ze anders bang zijn dat we zo groot zijn en anders andere auto’s beschadigen. Ook het treintje naar de ingang allemaal super, voor Mika was dat al groot feest, we hadden zo weer kunnen omkeren ;-)

 

Wat ons eigenlijk tegenviel was de enorme drukte, lange wacht rijen overal n weinig figuren die rondlopen. Heb je er eindelijk eentje te pakken dan loopt hij weg omdat ze met pauze gaan. Voor een kind niet te begrijpen. Verder vonden we ook dat er weinig ‘te zien’ viel. Overal moet je ‘in’ of op of onder. Langs bepaalde figuren lopen, attracties of wat dan ook was er in onze ogen niet bij. Wellicht beleven we het ook op een andere manier door de kinderen, maar 45 min in een rij wachten dat is gewoon niet te doen. Dan blijft er in onze ogen weinig over om te doen.

    

 We zijn in de King Arthur Carrousel geweest met ze allen. Daarna zijn oma, Roon en Mika in de Roger Rabbit ding geweest. Dat ging vrij snel dicht nadat zij erin waren gegaan omdat er iets stuk was. Ik heb dus met Coco 45 min buiten rondgelopen omdat ze er niet uit konden.

 

Heel stoer zijn papa en Mika in de achtbaan geweest, Mika vond het fantastisch!! Die lach op zijn gezicht, goud waard. Weliswaar was het 30 min wachten voor 34 seconden plezier, maar toch.


 

Rond 15.00 uur waren we het wel een beetje zat, we zijn nog even naar Tarzan Tree House geweest (papa en Mika want Coco was ondertussen in slaap gevallen in de buggy) en dat was erg leuk zeiden de mannen.

 

We zijn goed geslaagd voor leuke hoesjes voor de Iphone en evt toekomstige iPad. Heel erg leuk. Helaas kwam oma er later achter dat ze de verkeerde maat had gekozen en op het moment dat ik dit schrijf en in het vliegtuig zit, zijn we nog niet in bezit van een Ipad. Toch maar niet gedaan.

 

Eenmaal bij het hotel zijn we heerlijk even gaan zwemmen. We hadden het echt even nodig. Het water was erg koud, maar zonder problemen sprong Coco het water in, papa achterna. Geweldig! Binnen 5 min klappertande ze van de kou, maar dat mocht de pret niet drukken. Mika heeft alles vanaf een afstandje waargenomen, 1 grote teen in het water gestoken en bedacht dat hij wel in het warme bad wilde. Slim kind ;-)

        

 

De kids lagen op tijd in bed en oma bleef lekker bij ze zodat wij uit eten konden gaan. Door de meneer van de receptie werden we verwezen naar Mama D’s in Newport Beach. Dat hebben we dus maar gedaan en je weet niet wat je meemaakt.

 

Het ziet eruit als een restaurant in vergane glorie. We zouden er zo voorbij gereden zijn als er niet echt verteld was dat we dit moesten proberen. Al snel werden we allerhartelijkst ontvangen, moesten even wachten, mochten op de bank even wachten onder het genot van wat vers gebakken Italiaans brood. Heerlijk!

 

Het eten (Italiaans) was super lekker! Heerlijk vis gegeten met pasta, super! De bediening was erg vriendelijk, bijna amicaal, heel relaxt en down to earth. Je moet er van houden want de hele tent hangt vol met kindertekeningen en is 1 wand van houtplaten, geen chique tent dus, maar voor het eten moet je er zeker heen gaan. Als je bedenkt dat toen wij naar buiten liepen er een superlange wachtrij stond wil ook wat zeggen. Aanrader dus! Al was het maar om de sfeer.

 

Daarna lekker tukken, morgen op pad naar Las Vegas!!

 

Liefs

Dag 15

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 6:00 AM Comments comments (0)

Oma is er!

 

Datum: Woensdag 15 juni 

Reisdag 15 

Hotel Hyatt Regency Newport Beach 

Bijzonderheden Oma is geland!!

 

Toch een beetje onrustig nacht gehad. Je vraagt je toch af of alles goed gaat met oma, zo alleen in het vliegtuig naar LAX. Maar geen bericht is goed bericht denk ik dan maar, ze zal veilig in het vliegtuig zitten. 

We ontbijten bij het hotel waar ze een Starbucks hebben. Lekker buiten in de loungestoelen, kids kunnen vrijuit lopen en wij rustig zitten, super!

 

Verder hebben we weinig gedaan want papa en Mika gaat oma ophalen op LAX. Coco ligt al snel te tukken nadat ze zijn weggegaan. Geeft mij even de tijd wat foto’s te uploaden, blog bij te werken etc. 

Om 12.15 uur krijg ik al een bericht dat de mannen oma hebben opgehaald en naar de auto lopen. Wat snel gedaan zeg! Echt top. Mika was hard naar oma toegerend toen hij oma zag, de lieverd.

 

Iets voor half 2 zijn ze dan ook bij het Coco en ik al lekker buiten lopen en zitten te wachten op hun komst, leuk!! 

We zijn met ze allen in het ‘warme bad’ gaan zitten. Dat was het bubbelbad zonder bubbels. Het andere bad was gewoon veel te koud. Het weer was gewoon niet helemaal super, bewolkt etc. Maar ook wel weer warm genoeg om even het bad in te gaan.

 

De meiden pakken even de auto om naar Newport Beach te rijden, maar het duurt ons allemaal te lang. Het is druk op de weg, we rijden verkeerd (ondanks dat we erg leuke dingen onderweg zien) en besluiten maar gewoon terug te gaan. Lekker chillen op de kamer, iedereen is moe.

 We eten op de kamer met ze allen, dat geeft de kinderen de ruimte om gewoon te rennen en springen zoals het ze uitkomt. Het is super gezellig maar we gaan lekker op tijd naar bed.

 

Mika begon heel stoer bij oma op de slaapkamer in het 2e bed, maar binnen 10 min riep oma of dat Mika even wat met papa wilde ‘bespreken’. Hij wilde graag in ‘zijn’ stapelbed en bij papa en mama op de kamer. Dat kan uiteraard! Snel slapen dan maar.


 

Morgen naar Disneyland!!

 

Liefs

Dag 14

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 5:55 AM Comments comments (0)

Onderweg naar Newport Beach!

 

Datum: Dinsdag 14 juni 

Reisdag 14 

Hotel Hyatt Regency Newport Beach 

Bijzonderheden Auto log, tunnel log, Moro Rock, zieke Mika en een lange rit

 

Roon is gisteravond tot laat bezig geweest om oma in te checken voor haar vlucht naar LAX. Stoere oma hoor! Zo helemaal alleen komt ze naar ons toe. We kijken er erg naar uit.

 

Ik was rond 6.30 uur wakker en heb Roon tegen 7.00 uur wakker gemaakt zodat hij nog even contact met mama kon opnemen om de laatste dingen af te stemmen. Je kunt dan wel geen bereik hebben met je provider, als we wifi is dan kunnen we wel bellen via Viber. Ideaal!! En het kost niks! Zelfs niet in het buitenland, echt super.

 

De kinderen lagen heerlijk te tukken en voeldern er weinig voor om wakker te worden. Het weer is weer fantastisch! Strak blauwe lucht en de zon schijnt je tegemoet. Heerlijk! Vandaag gaan we op pad naar Newport Beach, dat is een kustplaatsje vlakbij LA. Het is best een behoorlijke tippel, maar ach…..dat zijn we ondertussen wel gewend.

 

Na het onbijt in de Lodgje pakken we ons boeltje bij elkaar en laden de auto in. Het valt o ns op dat deze lodgje voornamelijk gebruikt wordt als een soort van motel. De mensen blijven er 1 nacht en gebruiken het ook als zodanig. Bagagekarretjes worden niet netjes op hun plek terug gezet maar laten ze staan op de parkeerplaats. Ook valt het mij op dat de locatie echt super is, zou nergens anders willen zitten, maar dat het voor de rest gewoon echt te duur is voor wat ze er voor vragen. De kamer is heel basic, oubollig, niks maar dan ook niks wijst op wat extra’s of zo. De shampoo etc zit in een dispenser omdat het maar voordelig te houden.

 

Voor de rest is het gebouw zo gehorig als wat (wij zaten in Stewart) Iedere scheet of pas van je bovenburen hoor je. De wc doortrekken is alsof je langs die Niagara waterval zit. Wat een herrie! Het openen van gordijnen in de vroege morgen lijkt op een houtzagerij.

 

Zoals ik al zei, locatie top! Maar daar blijft het wel een beetje bij. Het avondeten is ook redelijk aan de prijs voor wat je er voor krijgt. Het is allemaal maar ‘ net an’ en weinig ultiem.

 

Neemt niet weg dat we er weer zo zouden heen gaan, alleen al vanwege het feit dat het super centraal ligt. General Sherman is 5 a 10 min rijden met de auto of shuttle. De laatste start overigens voor de deur!

 

Alles past weer lekker in de auto, we staan er van te kijken. Eindelijk een auto gevonden waar de hele pleuresbende in past ;-)

 

We rijden eerst naar de Autolog, een omgevallen boom waarop je je auto kunt parkeren, zo groot zijn die bomen dus!(qua breedte)

Daarna de Tunnellog, een boom met een gat erin waar je onderdoor kunt rijden. Zelfs wij met onze Criminal Minds (witte) Suburban kunnen er onderdoor. Wat enorme zijn die bomen zeg! Gaaf! Hiervan heb ik uiteraard een foto gemaakt welke je kunt vinden bij de rest van de foto’.s


 

Vanaf de Tunnellog is het een ribstukje naar Moro Rock. Roon had al gezegd dat dat niet te doen zou zijn met de kinderen en dat klopt ook maar weer. Het is een enorme rots welke je kunt beklimmen. Ik heb er foto’s van gemaakt en zelf gezien dat de mensen die erop lopen gewoon miertjes lijken. Het uitzicht boven moet spectaculair zijn, maar even op en neer zit er niet in, in ieder geval niet met mijn conditie.

    

 

Moet je die kleine mensen zien op de foto! 

Dit moeten we helaas overslaan en bewaren voor een volgende keer. Geen probleem, we komen hier graag terug want we zijn verliefd geworden op dit park. Met dank dan ook aan Marianne (en Martin) die me hierop heeft gewezen.

 

Onderweg richting Three Rivers komen we er al snel achter dat er ‘roadwork’ is. Er wordt druk aan de weg gewerkt! En dat zullen we weten ook. Ze waarschuwen voor minstens 1 uur vertraging (in het hotel zeiden ze 20 min, nou geloof daar maar niet in) Wij hadden de mazzel dat we als laatste er door mochten voordat de rij die door mochten rijden werd afgesloten. We beseften pas hoeveel mazzel we hadden toen we eenmaal aan het rijden waren.

 

3 mile (4.8 km) lang werd er aan de weg gewerkt. Nou is werk aan de weg een dagelijks obstakel in NL en als je je stuur recht houdt kom je dan een heel eind. Hier niet…….hier volgen haarspeldbocht na haarspeldbocht elkaar op. En als je nu de ruimte zou hebben een mooi bochtje te maken, nou dan is het wel te doen. Maar ook dat viel tegen. Het is op sommige stukken echt supersmal en respect voor de mensen met een camper die er naar beneden of omhoog gingen. Tevens respect voor de mannen die daar aan het werk waren op grote hoogte, smalle wegen en in deze warmte want het liep dik in de 30 graden. En op sommige stukken konden we zien hoe mooi het zou worden dus wat dat betreft komt het helemaal goed.

 

De temperatuur loopt verder op en in Exeter is het ondertussen al een dikke 35 graden. Heel iets anders met de 6.6 graden toen we naar Glacier Point reden. Coco ligt al te tukken en Mika kijkt DVD. We kopen een broodje bij de Subway, de eerste van de vakantie, maar wat zijn ze toch lekker!! Hup, snel weer op pad want we hebben nog een behoorlijke tocht voor de boeg.

 

Mika roept ondertussen tegen zijn zus die wakker is geworden. ‘samen spelen, samen stelen;. Hahahaha. Hij bedoelt natuurlijk ‘samen spelen, samen delen’. Mafketel.

 

Eenmaal onderweg nog een keer gestopt om Mika te laten plassen. Niet erg lang daarna trekt hij wat witjes weg en verteld over de kinderen van het Ootje die ziek waren geweest en zegt dat hij ook ziek is. Ik zie zijn lipjes helemaal wit worden en hij blijft maar een beetje in zijn stoel liggen. Ik heb zo’n vaag vermoeden dat hij moet spugen. Ik zorg vast dat zijn tutjes aan de kant liggen, want als die ook nog vies worden is het helemaal bal. Ook leg ik vast een doek over hem heen dat de eerste klap kan opvangen. Nog geen 10 seconden erna spuugt hij alles onder. Het Subway broodje komt er weer uit. Roon rijdt snel de snelweg af en zoekt een plek om te stoppen. In een brede middenberm komen we tot stilstand en halen het mannetje uit zijn stoel. De doek was niet afdoende en hij moet ook schone kleren aan en even worden opgefrist. Binnen 2 minuten staat er een motoragent naast ons om te vragen of alles goed is en of we hulp nodig hebben. Ik leg uit dat het prima gaat maar dat Mika moest spugen. Hij kijkt even en schat in dat alles in orde is en scheurt weer weg op zijn motor. Wel erg netjes!

 

Mika is duidelijk opgelucht. Binnen 10 minuten krijgt hij weer praatjes voor tien en zingt zelfs mee met Diego. Hij krijgt weer wat kleur, gelukkig maar.

 

Uiteraard belanden we in de file bij LA. We nemen een soort van omweg en dat blijkt nog redelijk goed te werken ook. Tutmuts stuurt ons via de 5 South, maar deze weg gaat dwars door LA en zal dus super druk zijn. Dat blijkt ook wel, we lopen snel vast. We nemen een weg naar Long Beach en vanuit daar de 450 naar San Diego. Schiet best op al moet ik zeggen dat we er wel wat klaar mee zijn. De kinderen doen het echt super, we horen ze niet, ondanks dat we alle DVD’s al honderd keer hebben gezien. Vooral Up is op het moment erg favoriet. Die hebben we vandaag al 4x gekeken. Ik moet zo lachen om die film, geweldig als die hond gaat praten en Russel aan dat knopje aan zijn halsband draait. Geweldig!

 

Om 17.40 uur waren we bij ons hotel. Wederom een goede win van Priceline. Hyatt Regency Newport Beach. Top! Er staat gewoon 4 man klaar om de deuren open te doen, bagage mee te nemen en de auto onder onze kont weg te rijden. Heerlijk! Even niet sjouwen met de bende maar gewoon alles in je kamer laten bezorgen, top!

 

En ik moet zeggen…………het is weer super! Het ziet er echt netjes uit. De kamer die we hebben gekregen is super ruim. Er staat een queen size stapelbed als extra in, naast een Kingsize. Mika ziet het bed en klimt meteen naar boven en besluit dat hij daar slaapt. Gaat helemaal goed komen.

 

We installeren ons in de kamer en laten wat te eten komen, we zijn allemaal moe en om nu nog ergens wat te gaan eten lijkt ons geen slim idee. Eten en de wijn is super! Kids genieten van hun frietjes met hotdog. Helemaal goed!

 

Morgen gaat Roon oma op LAX halen. Wel weer even een stukje in de auto, maar dat komt wel goed. Zwembad ligt voor onze kamer dus ik ga lekker zwemmen met Coco.

 

Overmorgen richting Anaheim, Disneyland. Ben benieuwd wat we daarvan vinden. Mika kijkt er erg naar uit.

 

Morgen weer een dag, bijzondere dag, want oma komt!! (helaas zonder opa maar die past heel fijn op het huis, maar we zullen hem wel missen)

 

Liefs

 


Rss_feed