Rondreis USA 2011

Click here to edit subtitle

Blog

Dag 14

Posted by Jessica on May 29, 2013 at 5:55 AM

Onderweg naar Newport Beach!

 

Datum: Dinsdag 14 juni 

Reisdag 14 

Hotel Hyatt Regency Newport Beach 

Bijzonderheden Auto log, tunnel log, Moro Rock, zieke Mika en een lange rit

 

Roon is gisteravond tot laat bezig geweest om oma in te checken voor haar vlucht naar LAX. Stoere oma hoor! Zo helemaal alleen komt ze naar ons toe. We kijken er erg naar uit.

 

Ik was rond 6.30 uur wakker en heb Roon tegen 7.00 uur wakker gemaakt zodat hij nog even contact met mama kon opnemen om de laatste dingen af te stemmen. Je kunt dan wel geen bereik hebben met je provider, als we wifi is dan kunnen we wel bellen via Viber. Ideaal!! En het kost niks! Zelfs niet in het buitenland, echt super.

 

De kinderen lagen heerlijk te tukken en voeldern er weinig voor om wakker te worden. Het weer is weer fantastisch! Strak blauwe lucht en de zon schijnt je tegemoet. Heerlijk! Vandaag gaan we op pad naar Newport Beach, dat is een kustplaatsje vlakbij LA. Het is best een behoorlijke tippel, maar ach…..dat zijn we ondertussen wel gewend.

 

Na het onbijt in de Lodgje pakken we ons boeltje bij elkaar en laden de auto in. Het valt o ns op dat deze lodgje voornamelijk gebruikt wordt als een soort van motel. De mensen blijven er 1 nacht en gebruiken het ook als zodanig. Bagagekarretjes worden niet netjes op hun plek terug gezet maar laten ze staan op de parkeerplaats. Ook valt het mij op dat de locatie echt super is, zou nergens anders willen zitten, maar dat het voor de rest gewoon echt te duur is voor wat ze er voor vragen. De kamer is heel basic, oubollig, niks maar dan ook niks wijst op wat extra’s of zo. De shampoo etc zit in een dispenser omdat het maar voordelig te houden.

 

Voor de rest is het gebouw zo gehorig als wat (wij zaten in Stewart) Iedere scheet of pas van je bovenburen hoor je. De wc doortrekken is alsof je langs die Niagara waterval zit. Wat een herrie! Het openen van gordijnen in de vroege morgen lijkt op een houtzagerij.

 

Zoals ik al zei, locatie top! Maar daar blijft het wel een beetje bij. Het avondeten is ook redelijk aan de prijs voor wat je er voor krijgt. Het is allemaal maar ‘ net an’ en weinig ultiem.

 

Neemt niet weg dat we er weer zo zouden heen gaan, alleen al vanwege het feit dat het super centraal ligt. General Sherman is 5 a 10 min rijden met de auto of shuttle. De laatste start overigens voor de deur!

 

Alles past weer lekker in de auto, we staan er van te kijken. Eindelijk een auto gevonden waar de hele pleuresbende in past ;-)

 

We rijden eerst naar de Autolog, een omgevallen boom waarop je je auto kunt parkeren, zo groot zijn die bomen dus!(qua breedte)

Daarna de Tunnellog, een boom met een gat erin waar je onderdoor kunt rijden. Zelfs wij met onze Criminal Minds (witte) Suburban kunnen er onderdoor. Wat enorme zijn die bomen zeg! Gaaf! Hiervan heb ik uiteraard een foto gemaakt welke je kunt vinden bij de rest van de foto’.s


 

Vanaf de Tunnellog is het een ribstukje naar Moro Rock. Roon had al gezegd dat dat niet te doen zou zijn met de kinderen en dat klopt ook maar weer. Het is een enorme rots welke je kunt beklimmen. Ik heb er foto’s van gemaakt en zelf gezien dat de mensen die erop lopen gewoon miertjes lijken. Het uitzicht boven moet spectaculair zijn, maar even op en neer zit er niet in, in ieder geval niet met mijn conditie.

    

 

Moet je die kleine mensen zien op de foto! 

Dit moeten we helaas overslaan en bewaren voor een volgende keer. Geen probleem, we komen hier graag terug want we zijn verliefd geworden op dit park. Met dank dan ook aan Marianne (en Martin) die me hierop heeft gewezen.

 

Onderweg richting Three Rivers komen we er al snel achter dat er ‘roadwork’ is. Er wordt druk aan de weg gewerkt! En dat zullen we weten ook. Ze waarschuwen voor minstens 1 uur vertraging (in het hotel zeiden ze 20 min, nou geloof daar maar niet in) Wij hadden de mazzel dat we als laatste er door mochten voordat de rij die door mochten rijden werd afgesloten. We beseften pas hoeveel mazzel we hadden toen we eenmaal aan het rijden waren.

 

3 mile (4.8 km) lang werd er aan de weg gewerkt. Nou is werk aan de weg een dagelijks obstakel in NL en als je je stuur recht houdt kom je dan een heel eind. Hier niet…….hier volgen haarspeldbocht na haarspeldbocht elkaar op. En als je nu de ruimte zou hebben een mooi bochtje te maken, nou dan is het wel te doen. Maar ook dat viel tegen. Het is op sommige stukken echt supersmal en respect voor de mensen met een camper die er naar beneden of omhoog gingen. Tevens respect voor de mannen die daar aan het werk waren op grote hoogte, smalle wegen en in deze warmte want het liep dik in de 30 graden. En op sommige stukken konden we zien hoe mooi het zou worden dus wat dat betreft komt het helemaal goed.

 

De temperatuur loopt verder op en in Exeter is het ondertussen al een dikke 35 graden. Heel iets anders met de 6.6 graden toen we naar Glacier Point reden. Coco ligt al te tukken en Mika kijkt DVD. We kopen een broodje bij de Subway, de eerste van de vakantie, maar wat zijn ze toch lekker!! Hup, snel weer op pad want we hebben nog een behoorlijke tocht voor de boeg.

 

Mika roept ondertussen tegen zijn zus die wakker is geworden. ‘samen spelen, samen stelen;. Hahahaha. Hij bedoelt natuurlijk ‘samen spelen, samen delen’. Mafketel.

 

Eenmaal onderweg nog een keer gestopt om Mika te laten plassen. Niet erg lang daarna trekt hij wat witjes weg en verteld over de kinderen van het Ootje die ziek waren geweest en zegt dat hij ook ziek is. Ik zie zijn lipjes helemaal wit worden en hij blijft maar een beetje in zijn stoel liggen. Ik heb zo’n vaag vermoeden dat hij moet spugen. Ik zorg vast dat zijn tutjes aan de kant liggen, want als die ook nog vies worden is het helemaal bal. Ook leg ik vast een doek over hem heen dat de eerste klap kan opvangen. Nog geen 10 seconden erna spuugt hij alles onder. Het Subway broodje komt er weer uit. Roon rijdt snel de snelweg af en zoekt een plek om te stoppen. In een brede middenberm komen we tot stilstand en halen het mannetje uit zijn stoel. De doek was niet afdoende en hij moet ook schone kleren aan en even worden opgefrist. Binnen 2 minuten staat er een motoragent naast ons om te vragen of alles goed is en of we hulp nodig hebben. Ik leg uit dat het prima gaat maar dat Mika moest spugen. Hij kijkt even en schat in dat alles in orde is en scheurt weer weg op zijn motor. Wel erg netjes!

 

Mika is duidelijk opgelucht. Binnen 10 minuten krijgt hij weer praatjes voor tien en zingt zelfs mee met Diego. Hij krijgt weer wat kleur, gelukkig maar.

 

Uiteraard belanden we in de file bij LA. We nemen een soort van omweg en dat blijkt nog redelijk goed te werken ook. Tutmuts stuurt ons via de 5 South, maar deze weg gaat dwars door LA en zal dus super druk zijn. Dat blijkt ook wel, we lopen snel vast. We nemen een weg naar Long Beach en vanuit daar de 450 naar San Diego. Schiet best op al moet ik zeggen dat we er wel wat klaar mee zijn. De kinderen doen het echt super, we horen ze niet, ondanks dat we alle DVD’s al honderd keer hebben gezien. Vooral Up is op het moment erg favoriet. Die hebben we vandaag al 4x gekeken. Ik moet zo lachen om die film, geweldig als die hond gaat praten en Russel aan dat knopje aan zijn halsband draait. Geweldig!

 

Om 17.40 uur waren we bij ons hotel. Wederom een goede win van Priceline. Hyatt Regency Newport Beach. Top! Er staat gewoon 4 man klaar om de deuren open te doen, bagage mee te nemen en de auto onder onze kont weg te rijden. Heerlijk! Even niet sjouwen met de bende maar gewoon alles in je kamer laten bezorgen, top!

 

En ik moet zeggen…………het is weer super! Het ziet er echt netjes uit. De kamer die we hebben gekregen is super ruim. Er staat een queen size stapelbed als extra in, naast een Kingsize. Mika ziet het bed en klimt meteen naar boven en besluit dat hij daar slaapt. Gaat helemaal goed komen.

 

We installeren ons in de kamer en laten wat te eten komen, we zijn allemaal moe en om nu nog ergens wat te gaan eten lijkt ons geen slim idee. Eten en de wijn is super! Kids genieten van hun frietjes met hotdog. Helemaal goed!

 

Morgen gaat Roon oma op LAX halen. Wel weer even een stukje in de auto, maar dat komt wel goed. Zwembad ligt voor onze kamer dus ik ga lekker zwemmen met Coco.

 

Overmorgen richting Anaheim, Disneyland. Ben benieuwd wat we daarvan vinden. Mika kijkt er erg naar uit.

 

Morgen weer een dag, bijzondere dag, want oma komt!! (helaas zonder opa maar die past heel fijn op het huis, maar we zullen hem wel missen)

 

Liefs

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments